Hola a todos:
Hoxe veño con dúas receitas semellantes, unha a base de arroz e a outra de fideos.
Lumbrigante con arroz
Ingredientes: para 2 persoas
* 1 lumbrigante
* 6 camaróns
* 1 vaso de arroz
* 1 litro de caldo de peixe
Para o caldo de peixe
* 1 cabeza de pescada
* ½ cebola
* 1 porro,
* 1 cenoria
* 1 póla de perexil
* 1 sobre de azafrán ou colorante alimentario
Para o fritido
* 2 tomates maduro sen pel nin pebidas
* ½ cebola
* 1 copiña de whisky
* 1 copiña de brandy
* 1 dente de allo
* Aceite de oliva
Fideos con vieiras, berberechos e camaróns
Ingredientes: para 6 persoas
* 500 g de fideos gordos tipo ?fideuá?
* 6 vieiras
* ½ kg de berberechos
* 250 g de camarón pelados
* 1 litro de caldo de peixe
* 1 vaso de albariño
* perexil
Para o sofrito
* 4 espárragos verdes
* 1 cebola mediana
* 1 tomate maduro
* 1 pemento verdes
* Azafrán ou colorante alimentario
* 1 culleriña de pemento doce
Para a maionesa
* 1 ovo
* ½ dente de allo
* ½ limón
* aceite de oliva
* sal
* 1 culleriña de pemento doce
Ide o ligazon de máis abaixo e atoparedes no apartado de cociña galega/ Caldos, cocidos e verduras, as recitas de como facer Lumbrigante con arroz e Fideos con vieiras, berberechos e camaróns.
Se alguén ten por aí esa receita galega que tanto lle gusta... pois xa sabe entra no Taboleiro /Gastronomía e deixa a receita eiquí para que todos gocemos dela.
E coma moitas veces teño dito estas e outras máis receitas as tedes nesta ligazón:
http://www.fillos.org/galicia/index.php ... nc=catview
Receitas da semana
Quem está ligado:
Utilizadores neste fórum: Nenhum utilizador registado e 1 visitante